Fläskfilégryta med Champinjoner

Gräddig fläskfilégryta med champinjoner, lättlagad och festlig.

Ingredienser

Fläskfilé, Purjolök, Smör, Salt, Peppar, Vetemjöl, Kalvfond, Matlagningsgrädde, Färsk Persilja, gul lök, Basilika.

Tillagning

1. Rensa och putsa filen från senor och hinnor, skär sedan den i skivor. Skölj och strimla purjolöken, finhacka gul löken och skär champinjonerna i små bitar.

2. Bryn köttet i smör på båda sidor i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

3. Fräs löken och svampen i en stekpanna, lägg sedan i det tillsammans med köttet och tillsätt matlagningsgrädde, kalvfond, salt och peppar.

4. Koka upp och sjud sakta under lock 5-10 minuter. Smaka av med Basilika och garnera med färsk persilja.

Serveringsförslag: Ris, Couscous eller Bulgur tillsammans med en fräsch sallad.

  • Maträtter
  • 174 visningar
  • Nära Värmdö

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Twitter

Liknande inlägg